OCR Output

36

317. Draschigna, fejér. " Bornak is jo.

318. Rovorica nera. Tsak enni ’s állani való.
Ha férjhez nem adják , a, bora nem ér semmit: de, ha
a jóféle Marzemino szölönek borával egygyesítik
cöszsze keverik) igen jó Likör cnádmézes vagy édes
bor) válik belőle. Szereti a kemény földet.

319. Moscattone, fejér. . Igen jó enni való
szóló , szereti az erős földet.

320. Cruscavizza bianca. Jo enni ’s tartani
való szóló.

321. Crivaglia, fejér, Enni is, és tartani is jó.
Ez a? két utólsó is, nem homokos, hanem kemény
földet szeret.

a

m.

VIII. A’ Görög szigetekböl, vagy az Archi¬
pelagusbol s Ásiából valók.

3522. Damascusi, fejer, gömbölyü szemü. Asz¬
talra "s tartani való.
325. Görög nagy szolo, fejeres sárgás, tojás
formáju, édes. Egyedül asztalra való. Greco di
Napoli nev alalt is esméretes.

324. Görög kissebb fürtü, fejéres sárgás,
tojás formáju. Ez kevesebb édességü az előbbeninél.
Siciliai Görög szölönek is híjják.

azokat gyengén folforrasztani, a’ tajtéktól tisztogatni "s két nap száritani.
Azután szilán ismét általszürni , "s deszkára, vagy valamelly táblára elteri¬
teni, "s a" nádméz (tzukor) lisztjével, vagy finom]porával béhinteni, és
ha a! felső oldala meg száradt, azt lefordítani, hogy a! felső oldalát is,
úgy mint az előbbenit, bélehessen hinteni. Ha egészszen megszáradtak,
skatulyákra rakják, a" mellyeket elébb fejér papirossal megbéleltek.

42