2. kép. Tóth Magdolna: Tyúkudvar. Pécs, 2022. Tóth Magdolna felvétele
 , Folyamatosan dolgozom azon, hogy használati tárgyak és művészeti alko¬
 tások frontján is ezt a célt szolgáljam... Ami közelít minket, elidegenedett
 embereket a természethez vagy legalábbis egy természetesebb, egyszerűbb
 életmódhoz."
 , Olyan korban élünk a Földnek azon szerencsésebb felén, ahol az étellel kap¬
 csolatos gondolataink általában megnyugvással töltenek el bennünket. Szeretjük
 az ételeket, szeretjük az ízüket, szeretünk enni. Nemcsak azért eszünk, hogy ne
 haljunk meg, hanem szociokulturális tevékenységként is fontos szerepe van az
 életünkben. Sok mindent kifejez rólunk, hogy mit eszünk. Ezáltal is részesei
 vagyunk a kultúránknak, foglalunk el egy társadalmi pozíciót — anélkül, hogy
 legtöbben az élelem termelésének hosszú folyamatában a fogyasztáson kívül
 bárhol máshol is szerepet vállalnánk. Miért tennénk? Hisz olyan civilizációs
 vívmányokat köszönhetünk az élelmiszeriparnak, mint télen a paradicsom,
 konyhakész »hüs« a bolygó másik feléről — ráadásul szenvedés nélkül — vagy az
 azonnal és korlátlanul elérhető gyorskaják, függetlenül attól, hogy azt az autónk
 ablakán vettük át, vagy elég volt a bejárati ajtónkat kinyitni a futárnak. Egészen
 addig jónak is tűnik ez a soha nem látott kényelem, amíg érzéketlenek tudunk
 maradni a rendszernek az összes hátulütőjével szemben.