OCR Output

72 " ERDŐS ÁKOS

az alkohol előállításának tényét vagy mennyiségét — következetesen ellenőriz¬
ni tudja. A törvényalkotó a magánfőzést illetően szinte teljes egészében az ál¬
lampolgárok jogkövető magatartására alapít, pedig ahogy azt az illegális főző¬
berendezések lefoglalási adatai is mutatják, a jogsértések tényével e területen
is számolni kell.

HIVATKOZÁSOK

Bacsinszki Z. - Varga Z. (2019). A pálinkafőzés jövedéki szabályozása. Publicationes
Universitatis Miskolcinensis. Sectio Juridica et Politica, 37 (1), 89-118.

Balázs G. (1998). A magyar pálinka. Budapest, AULA Kiadó.

Balázs G. (2008). A magyar pálinka folklórja és névkincse. Vérds Postakocsi, 1, 23-32.

Békési Z. - Csarnai E. (2010). Házi pálinkafőzés. Budapest, Mezőgazda Kiadó.

Borbély É. (2017). Pálinka termékek jelölési útmutatója. Budapest, Nemzeti Élelmisze¬
rlánc-biztonsági Hivatal.

Cockx, L. - Meloni, G.-Swinnen, J. (2021). Ihe Water of Life and Death: A Brief Eco¬
nomic History of Spirits. Journal of Wine Economics, 16 (4), 355-399. doi:10.1017/
jwe.2021.9

Deconinck, K. - Poelmans, E.-J. Swinnen. (2016). How Beer Created Belgium (and
the Netherlands): The Contribution of Beer Taxes to War Finance during the
Dutch Revolt. Business History, 58 (2), 694-724. doi: https://doi.org/10.1080/000
76791.2015.1024231

Erdelyi A. - Feher P. - Jakoväc K. (2021). Elemzes a 2020. II. féléves költségvetési foly¬
amatokröl. Budapest, Állami Számvevőszék.

Erdős Á. (2021). Pénzügyőri szolgálati ismeretek 2.0. Budapest, Magyar Rendészettu¬
dományi Társaság Vám- és Pénzügyőri Tagozata.

Fairley, T. (1907). The Early History of Distillation. Journal of the Institute of Brewing,
13 (6), 559-582. doi:10.1002/j.2050-0416.1907.tb02205.x

Fenyvesi É. - Kajári K. (2016). A dohányzás okozta társadalmi, gazdasági problémák.
In: Fenyvesi É. - Vágány J. (szerk.): Korkép - XXI. századi kihívások. Budapest,
Budapesti Gazdasági Egyetem, 42-67.

Harcsa I. M. (2016). A magyarországi pálinkafőzés jogszabályi változásai és hatásai.
ArsBoni, 4 (1), 25-42.

Harcsa I. M. (2017). A pálinka minősítése a XXI. században. Táplálkozásmarketing,
4 (1-2), 39-52.

Harcsa I. M. (2018). A pálinkafőzés gazdasági hatásai. Doktori (PhD-) értekezés. Deb¬
recen, Debreceni Egyetem, Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok
Doktori Iskola.