OCR Output

13. § A tállyai borhoz kötődő hagyomány 19.
14. § A hagyomány bizonyítékokkal történő 20
igazolása |
15. § A többi borról szóló mondások 21.
16. § Az aszúszőlőből készített borok gyógyító 22
ereje ‘
17. § Az orvosaink tétlensége a gyógyító erő 23
kutatása terén \
18. § A tokaji borról kiadott művek felsorolása 24.
19. § Arról, hogy mikor kezdtek el szőlőt termelni 25
ezeken a részeken ‘
20. § Az újonnan telepített szőlőkről tanúskodó 26
1248., 1252., 1257. és 1271. évi oklevelek °
21. § A szőlők fajtájából levont bizonyságok 27.
22. § Valamennyi szőlőfajta és tulajdonságaik 28.
23.§ A borok és a szőlők értéke 1295-ben és 29
1380-ban \
24.8 Az antalkö mértékegység használata az 30
1255-ik, az 1312-ik és az 1330-ik évben ‘
25. § 1557-ig a soproni és a szerémségi borok az 31
ismertebbek ,
26. § A tokaji borok híressé válásának kezdete 32.
27. § Az aszúbor készítésének módja 33.
28. § [Hamisítás tiltása] 34.
29.§ A birtokkal nem rendelkezők 35
borkészítésének tiltása ‘
30. § A hegyaljai szőlők ültetése és művelése

31. § A tokaji bor tárolása

32. § Ami az arany ellen szól 36.

33. § Felmerülő kétségek

37. (módosítva)

34. § Tokaj városa

177. (helyenként

módosítva)
35. § Tarcal mezőváros 178.
36. § Tállya mezőváros 183.
37. § Ond falu 185.
38. § Rátka falu 184.

418