OCR Output

2

170. Roux-Ergot, a’ Gard-i Dep. valé. Vala¬
mint az előbbeni nagy szemű Gyöngy szölöt,
úgy ezt is örömest látják a?! Parisi asztalokon.

171. Semillon, a’ Lét és Garonne-i Dep. vald,
gômbôülyü, igen édes, jó nagy szemű. ;

172. Ugne Lombarde, a Vaucluse-i Dep. val,
majd gömbölyü, nagy szemű , sokat termett.

175. Uliade, a Hérault-i Dep, való , Szép nagy
szölö.

174. Verdat, a? Vaucluse-i Dep. való. Igen nagy
hasonlatosságot. találunk a? Verdat es az Alexándriai
Muskatály Között, de még most nem merjük azt felő¬
lök állítani , hogy semmi külömbség sem vólna köztök,

V. Német Országiak.

175. Weisse Corinth-Traube.

176. Blaue Damascener, kek Damascusi szö¬
lo, nagy, hoszszu szemű, húsos. Őszkor és télen által
enni lehet. Erős természetü , sokáig el áll. Ezt D a¬
mas le gros-nak is híjják. |

177. Weisse Damascener, fejer, hoszszas
szemű , igen édes,

178. Diamantentraube, fejer Gyémánt szölő ,
világos , gömbölyü, nagy szemű , édes , Jókor érő.

179. Edler rothe. Nemes szölő, veres, majd
gömbölyű nagy szemű , sokat termett. A? Mosel folyó
vize mellől való,

180. Frankenthaler, igen szép , Setét kék
színű, nagy gömbölyü szemű és vállas (ágas) nagy fűr¬
tü szölö, édes, és két vagy három hónapig is el lehet
tartani. Közönségesen ezt, és a" Fábián "s Muskatály
szőlőket szokták az Uri kertekben a? fal vagy verőtzék
mellé ültetni, hogy reéjok felfussanak. Mas neve
Captraube, vagy Griechische,

28