111. Cornichon violet, a? Seine-i Dep, való,
viola színű , ugorka szolé, hoszszú szemű.
112. Croc, a" Mayenne-i Depart, való; igen szép
setét fekete, nagy szemü és nagy fürtű,
115. Damas violet, a’ Hérault-i Departement¬
bol valo.
‚114. Epicier, grande espece, a’ Vienne-i Dep.
való, nagy tömött fürt. x
115. Flouron, a Droéme-i Depart. valö, szép,
nagy szemű , édes. ;
116. Gros noir, a? Charente-i Dep. való, jó nagy
szemű , szép nagy fürtű. §
117. Jericho noir, a? Chér-i Dep. való. Ez leg
hamarább megérik.
. 118. Maclon, az Isére-i Depart. való, igen édes
szolo.
119. Malvoisie, a’ Cöt-d’or-i Dep. valo. Auver¬
nat gris, és Pineau grisnek is nevezik. Jó ízü szóló.
120. Marvoisin, a" Eoire-i Dep: való, viola
színü.
121. Muscat brun, az Jsér-i Dep. való, barna
Muskataly , joféle szolo.
122. Muscat Frontignan, a’ Loir és Chér-i
Dep. való, veres, magát nagyon kedveltető Muskatály.
125. Muscat noir, a’Seine esMarne-i Dep. va¬
ló , fekete Muskatäly.
124. Muscat rouge, a" Landes-i Depart. való ,
nagy betsben áll. Más neve:
Muscat de Corail. Sok fürtöt hoz.
125. Ismét veres Muskataly, a’ Drémea De¬
partementbol. — Enni igen jó, és igen jó féle muska¬
tály-bort is szürnek belöle. Ez is termékeny.
126. Navarro, a" Dordogne-i Depart. való, édes.
127. Pernan, a’ Cot-d’or-i Dep. való, mézes szölö.
128. Pied de perdrix, a’ Hautes Pyrennées-i
Dep. valo. Egy a? leg kedvesebb. asztali szölök köz¬