Ugrás a tartalomra
mobile

L'Harmattan Open Access platform

  • Keresés
  • OA Gyűjtemények
  • L'Harmattan Archívum
Magyarhu
  • Englishen
  • Françaisfr
  • Deutschde
BejelentkezésRegisztráció
  • Kötet áttekintése
  • Oldal
  • Szöveg
  • Metaadatok
  • Kivágás
Előnézet
022_000078/0000

Tokay, its Vineyards and Wine. Tokaj szőlőskertjei és bora

  • Előnézet
  • PDF
  • Metaadatok mutatása
  • Permalink mutatása
Szerző
Robert Townson
Cím (EN)
Tokay, its Vineyards and Wine
Tudományterület
Geológia / Geology (10422), Kertészet és szőlészet / Horticulture, viticulture (12610), Történelmi földrajz / Historical geography (12999), Agrárgazdaság / Agricultural economics (12731), Talajtudomány / Soil science (10414)
Sorozat
Europica varietas Tokajensis. Fontes
Tudományos besorolás
szövegkiadás, fordítás, tanulmány
022_000078/0016
  • Kötet áttekintése
  • Oldal
  • Szöveg
  • Metaadatok
  • Kivágás
Oldal 17 [17]
  • Előnézet
  • Permalink mutatása
  • JPG
  • TIFF
  • Előző
  • Következő
022_000078/0016

OCR

TORAY. 267 avhich contains feventeen or cighteen Englifh gallons, is two bufhels of Troken-beers ; and for a catk of Ma/chlafi, which is only a lels rich liquor, the fame quantity is taken; but then the cafk is about equal 'to two antals; fo that only half the quantity of Troken-becrs ate ufed'to make Ma/chlafs as are ufed to make Au/aruche. But as the police does not interfere in this matter, and every one does as he thinks proper, thefe two liquors are often very near alike, and the ptincipal difference then 'confifts in the fize of the cafks. The mixture being made, it is ftrongly ftirred together. By this operation the feeds are feparated from the flefh of the grapes, and come to the top, and are taken out with a net or fieve: thus it semains in the fame veflel, covered over for a couple.of days, till fermentation begins; and this is fuffered to continue:about three days, according to the weather; that is, till the fermentation has properly mixed the flefhy pulp of the Zroken-beers with the common juice : it fhould be flirred every morning and evening, and the feeds carefully taken out. If the fermentation is continued toe long, the wine receives from the {kins a difagreeable brown colour, and forms a deal 6f yeaftand-fediment in the cafk. Nothing now remains to be done, but to pour this liquor through a cloth or fieve into the barrels in which it is to be kept. The refiduum is then preffed : fome even after this, pour the common juice upon this preffed refiduum ; but if the prefs is good the common wine gains little by ate M m 2 When 15

Szerkezeti

Custom

Image Metadata

Kép szélessége
1949 px
Kép magassága
2776 px
Képfelbontás
300 px/inch
Kép eredeti mérete
1.34 MB
Permalinkből jpg
022_000078/0016.jpg
Permalinkből OCR
022_000078/0016.ocr

Linkek

  • L'Harmattan Könyvkiadó
  • Open Access Blog
  • Kiadványaink az MTMT-ben
  • Kiadványaink a REAL-ban
  • CrossRef Works
  • ROR ID

Elérhetőség

  • L'Harmattan Szerkesztőség
  • Kéziratleadási szabályzat
  • Peer Review Policy
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Dokumentumtár
  • KBART lists
  • eduID Belépés

Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

L'Harmattan Open Access platform

BejelentkezésRegisztráció

Bejelentkezés

eduId Login
Elfelejtettem a jelszavamat
  • Keresés
  • OA Gyűjtemények
  • L'Harmattan Archívum
Magyarhu
  • Englishen
  • Françaisfr
  • Deutschde