Ugrás a tartalomra
mobile

L'Harmattan Open Access platform

  • Keresés
  • OA Gyűjtemények
  • L'Harmattan Archívum
Magyarhu
  • Englishen
  • Françaisfr
  • Deutschde
BejelentkezésRegisztráció
  • Kötet áttekintése
  • Oldal
  • Szöveg
  • Metaadatok
  • Kivágás
Előnézet
022_000060/0000

Alkoholhelyzet Magyarországon. Tények, adatok, elemzések

  • Előnézet
  • PDF
  • Metaadatok mutatása
  • Permalink mutatása
Cím (EN)
State of Alcohol Use in Hungary. Facts, Figures and Analyses
Tudományterület
Szociológia / Sociology (12846), Közegészségügy / Public health (12328), Egészségügyi statisztika / Medical statistics (12326)
Sorozat
RendSzerTan
Tudományos besorolás
tanulmánykötet
022_000060/0028
  • Kötet áttekintése
  • Oldal
  • Szöveg
  • Metaadatok
  • Kivágás
Oldal 29 [29]
  • Előnézet
  • Permalink mutatása
  • JPG
  • TIFF
  • Előző
  • Következő
022_000060/0028

OCR

2. EGY FŐRE JUTÓ ALKOHOLFOGYASZTÁS Elekes Zsuzsanna - Bencsik Nóra 2.1. AZ ADATOK HÁTTERE 2.1.1. Az adatszolgáltatás intézményi háttere, protokollja! 2.1.1.1. KSH Az egy főre jutó alkoholfogyasztásra vonatkozó adatoknak két fő forrása van: a KSH és a WHO A makroszintű adatok az élelmiszermérlegeken alapulnak. A mérlegek öszszeállításához jelenleg a következő források szolgálnak alapul: a KSH adatgyűjtései és adat-összeállításai (mezőgazdasági, külkereskedelmi, ipari, árstatisztikai adatok) és kiadványai, egyes élelmiszer-ipari termékek árumérlege (Agrárközgazdasági Intézet, AKD. Az alkohollal kapcsolatosan a mérlegek a három főbb italfajtára vonatkozóan tartalmaznak adatokat: bor, sör és égetett szeszes italok (tömény ital). A borra (szőlőtermesztésre) vonatkozó adatok a mezőgazdasági statisztika, a sörre és az égetett szeszes italokra vonatkozó termelési adatok az iparstatisztika részét képezik." Az élelmiszermérlegek összeállításakor a termelés mennyisége a kiinduló adat, az import és az év elejei nyitókészlet (amennyiben rendelkezésre áll) adja együttesen a rendelkezésre álló összes forrást. A KSH szakértője szerint készletadatok csak a bormérleg készítéséhez állnak rendelkezésre a Hegyközségek Nemzeti Tanácsától, sör és égetett szeszes ital esetében azonban nincsenek ! A fejezetösszeállításakor felhasználtuka KSH Ágazati statisztikai főosztálytól származó információkat, valamint a KSH honlapján található módszertani információkat: http:// www.ksh.hu/docs/hun/modsz/modsz41.html A KSH a Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel keretében gyűjt egyéni szintenfogyasztäsiadatokat,azinnenszärmazöeredmenyekazonbanmödszertanukban es korlätaikban is az önbevalláson alapuló, kérdőíves adatgyűjtéseknek felelnek meg. A mezőgazdaságistatisztikai adatgyűjtésre vonatkozó módszertani leírás megtalálható: http://www.ksh.hu/apps/meta.objektum?p_lang=HU&p_menu_id=110&p_ot_ id=100&p_obj_id=BDAC Aziparstatisztikai adatgyűjtésre vonatkozó módszertan leírása: http://www.ksh.hu/ apps/meta.objektum?p_lang=HU&p_menu_id=110&p_ot_id=100&p_obj_id=BCDA

Szerkezeti

Custom

Image Metadata

Kép szélessége
1867 px
Kép magassága
2670 px
Képfelbontás
300 px/inch
Kép eredeti mérete
985.51 KB
Permalinkből jpg
022_000060/0028.jpg
Permalinkből OCR
022_000060/0028.ocr

Linkek

  • L'Harmattan Könyvkiadó
  • Open Access Blog
  • Kiadványaink az MTMT-ben
  • Kiadványaink a REAL-ban
  • CrossRef Works
  • ROR ID

Elérhetőség

  • L'Harmattan Szerkesztőség
  • Kéziratleadási szabályzat
  • Peer Review Policy
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Dokumentumtár
  • KBART lists
  • eduID Belépés

Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

L'Harmattan Open Access platform

BejelentkezésRegisztráció

Bejelentkezés

eduId Login
Elfelejtettem a jelszavamat
  • Keresés
  • OA Gyűjtemények
  • L'Harmattan Archívum
Magyarhu
  • Englishen
  • Françaisfr
  • Deutschde