OCR
2 170. Roux-Ergot, a’ Gard-i Dep. valé. Valamint az előbbeni nagy szemű Gyöngy szölöt, úgy ezt is örömest látják a?! Parisi asztalokon. 171. Semillon, a’ Lét és Garonne-i Dep. vald, gômbôülyü, igen édes, jó nagy szemű. ; 172. Ugne Lombarde, a Vaucluse-i Dep. val, majd gömbölyü, nagy szemű , sokat termett. 175. Uliade, a Hérault-i Dep, való , Szép nagy szölö. 174. Verdat, a? Vaucluse-i Dep. való. Igen nagy hasonlatosságot. találunk a? Verdat es az Alexándriai Muskatály Között, de még most nem merjük azt felőlök állítani , hogy semmi külömbség sem vólna köztök, V. Német Országiak. 175. Weisse Corinth-Traube. 176. Blaue Damascener, kek Damascusi szölo, nagy, hoszszu szemű, húsos. Őszkor és télen által enni lehet. Erős természetü , sokáig el áll. Ezt D amas le gros-nak is híjják. | 177. Weisse Damascener, fejer, hoszszas szemű , igen édes, 178. Diamantentraube, fejer Gyémánt szölő , világos , gömbölyü, nagy szemű , édes , Jókor érő. 179. Edler rothe. Nemes szölő, veres, majd gömbölyű nagy szemű , sokat termett. A? Mosel folyó vize mellől való, 180. Frankenthaler, igen szép , Setét kék színű, nagy gömbölyü szemű és vállas (ágas) nagy fűrtü szölö, édes, és két vagy három hónapig is el lehet tartani. Közönségesen ezt, és a" Fábián "s Muskatály szőlőket szokták az Uri kertekben a? fal vagy verőtzék mellé ültetni, hogy reéjok felfussanak. Mas neve Captraube, vagy Griechische, 28