Ugrás a tartalomra
mobile

L'Harmattan Open Access platform

  • Keresés
  • OA Gyűjtemények
  • L'Harmattan Archívum
Magyarhu
  • Englishen
  • Françaisfr
  • Deutschde
BejelentkezésRegisztráció
  • Kötet áttekintése
  • Oldal
  • Szöveg
  • Metaadatok
  • Kivágás
Előnézet
022_000032/0000

Domby Sámuel: De vino Tokaiensi. A tokaji borról, 1758

  • Előnézet
  • PDF
  • Metaadatok mutatása
  • Permalink mutatása
Cím (EN)
Domby Sámuel: De vino Tokaiensi. About Tokaj wine, 1758
Tudományterület
Agrárgazdaság / Agricultural economics (12731), Kora-újkori történelem / Early modern history (12976)
Sorozat
Europica varietas Tokajensis. Fontes
Tudományos besorolás
forráskiadás
022_000032/0039
  • Kötet áttekintése
  • Oldal
  • Szöveg
  • Metaadatok
  • Kivágás
Oldal 40 [40]
  • Előnézet
  • Permalink mutatása
  • JPG
  • TIFF
  • Előző
  • Következő
022_000032/0039

OCR

PHYSICO-CHYMICO-MEDICA: 38 Jeüum eopiofisfimum empyreumaticnm,tertio nigram exficcatam terram offert. Vinorum noftrorum recentium vifciditas, quam referunt , non tantum oleum fed & terram arguit: flocculi albicantes a noftris flores vini vocati, qui: circa fpiramentum vaforum colliguntur, in quibus admodum.vetutta vina fervantur, idem indicant. Aqua uti omniam liquidorum fic & vini vehiculum conftituit, a cujus majori copia robur vini minuitur, a minori augetur, id vulgare experimentum docet: Si vinum acriori frigori exponatur, aquofa portio incipict congelafcere, fed: vinum erir fortius, fi tandem omnis aqua in glaciem con» vertatur, evadet concentratisfimum, & robuftisfimum, quod. vix bibi poteft. Non injufte putär ergo Cel. STAHLIUS generofiora poffe reddi vina fi artem aquam ab iis ante fermentationem abftrahendi vel diminuendi calleremus dicens;. » Unde fi aqua poffet artificio quodam fubtrahi ante fermen») tationem, aut fuppleri fpisfioris confiftentia materia, inde: „ prodiret concretum aut tali proportione, quae adhibita eft, » immenfum quantum, aut certo multo magis omni modo: » & indole fui tota generofius; & commendabilius fermen>> tatum produétum (f).” Hoc videntur quodam modo cives noftri ‘imitari prolongantes vindemiae tempus fi uvae minus maturuerunt, ut fubfequente gelu nobiliores reddantur: frigore enim aqueae particulae minuuntur quo-fit ut hi muflum fpisfius & vinum generofius obtineant. $. XI. His vifis nunc facile intelligimus:-quare vina noftra:. recentia dulcisfima fint , mediae actatis minus dulcia , annofa robuftiffima ? quia fermentatione dulces oleofae partes folvuntur, fpirituofae traétu temporis multiplicantur : cur quaedam vini genera dulcia fint, quaedam fortia, quaedam acida, & nonnulla debilia?in his enim oleofae partes dulcedinem conciligrftes, in illis fpirituofae robur formantes, nunc falino acidae acrimoniam acidam producentes,; nunc i ebi (f) Fund, Chym. Pars LIL p. 98. 39

Szerkezeti

Custom

Image Metadata

Kép szélessége
1951 px
Kép magassága
2775 px
Képfelbontás
300 px/inch
Kép eredeti mérete
1.45 MB
Permalinkből jpg
022_000032/0039.jpg
Permalinkből OCR
022_000032/0039.ocr

Linkek

  • L'Harmattan Könyvkiadó
  • Open Access Blog
  • Kiadványaink az MTMT-ben
  • Kiadványaink a REAL-ban
  • CrossRef Works
  • ROR ID

Elérhetőség

  • L'Harmattan Szerkesztőség
  • Kéziratleadási szabályzat
  • Peer Review Policy
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Dokumentumtár
  • KBART lists
  • eduID Belépés

Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

L'Harmattan Open Access platform

BejelentkezésRegisztráció

Bejelentkezés

eduId Login
Elfelejtettem a jelszavamat
  • Keresés
  • OA Gyűjtemények
  • L'Harmattan Archívum
Magyarhu
  • Englishen
  • Françaisfr
  • Deutschde